Facebook stranice župe pohoda BDM Vinagora

ŽL 30/17 ... Pročitaj višeManje...

Pogledaj na Facebook stranici

ŽL 29 - 17 ... Pročitaj višeManje...

Pogledaj na Facebook stranici

Župni listić 28/17 ... Pročitaj višeManje...

Pogledaj na Facebook stranici

Župa Pohoda BDM Vinagora uređuje svoju naslovnu sliku. ... Pročitaj višeManje...

Pogledaj na Facebook stranici

http://www.zupa-vinagora.hr/raspisan-natjecaj-za-treci-djecji-recital-nikoli-na-dar/ ... Pročitaj višeManje...

Pogledaj na Facebook stranici

IZAŠAO NOVI BROJ GLASNIKA MAJKE BOŽJE VINAGORSKE

Nakon vrućeg ljeta, iskorištenih godišnjih odmora, proslava velikih Marijinih svetkovina, ulazimo odmorni, radosni i Bogu zahvalni za sve darove u bojama razigranu jesen. Savršeni slikar oslikao je prirodu najljepšim i najčudesnijim bojama, dobri naš nebeski Otac nagradio je trud naših ruku raznovrsnim plodovima zemlje na kojima mu zahvaljujemo kroz listopad i studeni mjesec, već tradicionalnim zafaljenkama u našem zagorju, osobito u vinagorskom kraju.

Kao mali jesenski dar, pred vama je i novi, treći ovogodišnji broj "Glasnika Majke Božje Vinagorske", koji je ispunjen zanimljivim temama. Na prvim stranicama ističemo veliki Božji dar našoj Nadbiskupiji, i ponos Zagorja, četvoricu novih đakona zaređenih u zagrebačkoj prvostolnici, koje kratko predstavljamo. Kako je sve oko nas puno šarenih boja, pišemo vam vitrajima u vinagorskoj crkvi, njihovoj povijesti i ambijentalnom značenju za razmišljanje o zgodama koje prikazuju. Možete pročitati i intervju s jednom iznimnom, najprije ženom, onda redovnicom i vrhovnom poglavaricom Družbe Kćeri Milosrđa M. Christinom Orsillo – koja je u sestrinskom pohodu Hrvatskoj provinciji Krista Kralja. Kroz život župe i svetišta, možete čitati o minulim događajima od prošloga broja koji su obilježili ljeto, također i o važnijim događajima iz susjednih župa. Sjećamo se i pokojne s. M. Emilije Ćuk, rodom iz Marinaca, jako vezanom za Majku Božju Vinagorsku i samu Vinagoru.

Na kraju ovog uvodnika, prepuštam vas uživanju u čitanju Glasnika i pozivam da pronađete neki zanimljiv događaj koji predstoji na našoj Vinagori do proslave Božića kada će izaći novi broj Glasnika.

SVOJ PRIMJERAK MOŽETE NABAVITI U ŽUPNIM CRKVAMA U MARINCIMA I VINAGORI TE U KAPELI U SOPOTU.
... Pročitaj višeManje...

Pogledaj na Facebook stranici

SVETA MISA U PAVLOVCU

U subotu, 28. listopada, proslavili smo svetu misu kraj kapelice Srca Marijina u Pavlovcu, čime je obilježena četrnaesta obljetnica izgradnje ove kapele. Razmatrali smo svjetla otajstva krunice, a na svetoj misi sudjelovali su i mladi koji su proteklog vikenda bili na dvodnevnoj duhovnoj obnovi u Marincima i Vinagori. Mještani su pripremili zakusku, pa smo se zadržali i na prigodnom druženju.

Ovime smo ujedno završili naš subotnji hod mjesecom listopadom, koji smo obilježili svetim misama u Donjem Zbilju, Gabrovcu, Gorjakovu i Pavlovcu.

Hvala svima koji su organizirali ove proslave!
... Pročitaj višeManje...

Pogledaj na Facebook stranici

POTPUNI OPROST ZA POKOJNIKE
čije su duše u čištilištu može postići tko pohodi groblje i u dane od 1. do 8. studenoga moli za pokojne, i tko na Dušni dan – ili po dopuštenju Ordinarija u nedjelju prije ili poslije ovoga dana, ili na dan Svih Svetih – pohodi neku crkvu ili oratorij i ondje, uz sakramentalnu ispovijed i pričest, izmoli Molitvu Gospodnju i Vjerovanje te moli na nakanu Svetog Oca.
... Pročitaj višeManje...

Pogledaj na Facebook stranici

RASPORED BOGOSLUŽJA

Svi sveti 1.11.
11.30 - sveta misa
12.30 - blagoslov grobova i molitva za pokojne

Dušni dan 2.11.
17 - sveta misa u kapelici na groblju
... Pročitaj višeManje...

Pogledaj na Facebook stranici

župni listić 27/17 ... Pročitaj višeManje...

Pogledaj na Facebook stranici

ZAHVALNICA NA VINAGORI ... Pročitaj višeManje...

U nedjelju, 29. listopada ove godine, u župi Pohoda BDM u Vinagori, na poziv vlč. Dragutina Gerecija, upravitelja župe i rektora svetišta, rektor Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu, preč. Ma...

Pogledaj na Facebook stranici

Župni listić 26/2017 ... Pročitaj višeManje...

Pogledaj na Facebook stranici

SVETA MISA KRAJ KAPELE GOSPE LURDSKE U GABROVCU

Subotnji hod Marijinim mjesecom listopadom nastavili smo u subotu, 14. listopada, u Gabrovcu, gdje smo proslavili svetu misu kraj kapelice Gospe Lurdske. Ta je kapela podignuta 2008. godine, povodom 150. obljetnice ukazanja Blažene Djevice Marije u Lourdesu, na inicijativu sinova Josipe Vnučec, koja je bila velika štovateljica Gospe Lurdske. Razmatrali smo slavna otajstva krunice, a onda smo zajednički izmolili jednu deseticu krunice. Mještani su pripremili i zakusku, pa je druženje uz jelo, piće i glazbu potrajalo do večernjih sati.
Sljedeće subote hod mjesecom listopadom nastavljamo u Gorjakovu, gdje ćemo svetu misu slaviti u 17 sati.
Hvala svima koji su se uključili u organizaciju proslave u Gabrovcu!
... Pročitaj višeManje...

Pogledaj na Facebook stranici

župni listić 25-17 ... Pročitaj višeManje...

Pogledaj na Facebook stranici

SASTANAK ZA RODITELJE PRVOPRIČESNIKA I KRIZMANIKA održat će se u nedjelju, 15. listopada, u 12:30 sati.

SASTANAK ZA SVE KOJI ŽELE SUDJELOVATI U ORGANIZACIJI "ADVENTA NA VINAGORI" bit će u nedjelju, 15. listopada, u 13 sati na terasi samostana.
... Pročitaj višeManje...

Pogledaj na Facebook stranici

Župni listić 24 - 17 ... Pročitaj višeManje...

Pogledaj na Facebook stranici

PROŠTENJE U SOPOTSKOJ KAPELI SVETOG MIHAELA

U sopotskoj kapeli proslavili smo u petak, 29. rujna, svetkovinu sv. Mihaela, Gabrijela i Rafaela.
Misno slavlje uveličao je pregradski župnik, vlč. Ivan Mikec, a predvodio ga je župnik Župe sv. Petra iz Prišlina, vlč. Damir Ivanek.
- Ime Mihael znači „Tko je kao Bog“. Nitko. Makar ljudi u današnjem suvremenom svijetu misle, pogotovo svjetski moćnici. Zadnjih tjedana slušamo kako se spremaju velike borbe – Amerika protiv Koreje, možda se umiješa i Rusija, možda se umiješa cijeli svijet. Svi moćnici misle da u rukama imaju sve, da su kao bogovi. Ali tu stoji arkanđeo Mihael, koji im želi reći: „Nitko nije kao Bog. I vama će netko presuditi, nagradit će vas Bog po djelima vašim“. On nas poziva na svoju stranu, na stranu dobra, u borbi protiv svakoga zla u svijetu, ali i borbu protiv zla u našem srcu i protiv zla oko nas. Stoga, braćo i sestre, Bog s nama i mi s njime, slavit ćemo veliku pobjedu, ako ustrajemo na njegovoj strani. Budimo sigurni, s njime ćemo i pobijediti - rekao je vlč. Ivanek.
Po završetku svete mise, vjernici su obišli oko oltara, a zatim je održano prigodno druženje ispred crkve, uz jelo i piće koje su pripremili stanovnici Sopota, Višnjevca i Pavlovca.
... Pročitaj višeManje...

Pogledaj na Facebook stranici

župni listić 23-17 ... Pročitaj višeManje...

Pogledaj na Facebook stranici

župni listić 22-17 ... Pročitaj višeManje...

Pogledaj na Facebook stranici

Župa Pohoda BDM Vinagora uređuje svoju naslovnu sliku. ... Pročitaj višeManje...

Pogledaj na Facebook stranici

župni listić 21/17 ... Pročitaj višeManje...

Pogledaj na Facebook stranici

GODIŠNJA PROSLAVA POSVETE CRKVE

U utorak, 12. rujna, svečano smo proslavili 304. obljetnicu posvete naše crkve Majke Božje Vinagorske, koju je 1713. godine kao kapelu desinićke župe posvetio senjski biskup Adam Benedikt Rattkay, potomak velikotaborskih Rattkayja. Toga se dana ujedno slavi i blagdan Imena Marijina, koji se spominje 1513. godine kao mjesni blagdan u španjolskoj biskupiji Cuenca, a potom se proširio na cijelu Španjolsku i Napuljsko kraljevstvo. Papa Inocent XI. proširuje ga na cijelu Crkvu i to kao “dan pobjede”, na spomendan velike pobjede kršćanske vojske nad Turcima kod Beča 1683. godine.
Svečano misno slavlje predvodio je pregradski župnik, vlč. Ivan Mikec, koji je u svojoj propovijedi potaknuo župljane da zahvaljuju Bogu što na svome bregu imaju veličanstveni hram, u koji već tri stoljeća naraštaji Vinagorčana, kao i brojni hodočasnici, dolaze kako bi pronašli utjehu, zahvalili Bogu na milosti, molili oproštenje za grijehe, ali i kako bi primili svete sakramente.
Na kraju svete mise zazvali smo Duha Svetoga za novu školsku godinu.
Uz vlč. Mikeca i domaćeg župnika, vlč. Gerecija, svečano misno slavlje uveličali su i vlč. Franc Strašek, župnik Župe sv. Eme iz slovenskog Podčetrka, vlč. Franjo Mezak, župnik iz Desinića i vlč. Josip Firšt, župnik iz Taborskog.
Po završetku svete mise, vjernici su tradicionalno obišli oltar Majke Božje Vinagorske.
... Pročitaj višeManje...

Pogledaj na Facebook stranici

župni listić 20/17 ... Pročitaj višeManje...

Pogledaj na Facebook stranici

župni listić 19-17 ... Pročitaj višeManje...

Pogledaj na Facebook stranici

"ODVAŽI SE!"
HODOČAŠĆE MLADIH ZAGREBAČKE NADBISKUPIJE U MARIJU BISTRICU
9. i 10. rujna 2017.

Svi zainteresirani neka se jave porukom na facebooku župe ili osobno nakon mise.
Prijavite se najkasnije do nedjelje, 3. rujna 2017.
Trošak hodočašća (bez puta u MB) je 40,00 kn.
... Pročitaj višeManje...

Pogledaj na Facebook stranici

Manifestaciju „Vinagorske ljetne večeri“ uspješno smo priveli kraju, koncertom ŽVA Sotelia iz Huma na Sutli, u idiličnoj atmosferi terase samostana, podno zidina crkve Majke Božje Vinagorske. ŽVA „Sotelia“ djeluje u KUD-u Rikarda Jorgovanića od 2006. godine, a u tih desetak godina postao je jedan od vodećih vokalnih skupina koje djeluju na području Hrvatskog zagorja, ali i šire. U tom su razdoblju dva puta proglašene najboljim vokalnim sastavom u Hrvatskoj na smotrama malih vokalnih sastava. Članice „Sotelije“ prošle su godine dobile i općinsku nagradu Huma na Sutli, koja se dodjeljuje za osobite zasluge u razvoju društvenih odnosa i unapređenju djelatnosti od posebnog značaja za Općinu. Za njihov veliki uspjeh, posebno je zaslužan umjetnički voditelj Siniša Miklaužić. Članice „Sotelije“ do sada su izdale i dva nosača zvuka na kojima su obrade kajkavskih pjesama te pjesme na humskom izričaju. Na vinagorskoj pozornici pod zvijezdama, publiku su očarale svojim izvedbama pjesama poput „Tak sem srećna“, „Dotakni me usnama“ i „Pjesma nad pjesmama“.

Prethodnih nedjeljnih večeri vinagorska je publika imala prilike uživati i u nastupu Ženskog vokalnog sastava „Ratkajke“, Ansambla Kajtoneri i Darija, Martine i Danijele Bat.

S krajem ljeta, završio je i naš kulturno – glazbeni program na terasi samostana. Hvala svima koji su posjetili manifestaciju i vidimo se iduće godine, nadamo se, u još većem broju.
... Pročitaj višeManje...

Pogledaj na Facebook stranici

VINAGORSKE LJETNE VEČERI - ŽVA Sotelia
Manifestaciju "Vinagorske ljetne večeri" završit ćemo nastupom poznatog Ženskog vokalnog ansambla "Sotelia" iz Huma na Sutli, večeras u 20 sati na terasi samostana.
Dođite na Vinagoru i uživajte u vrhunskoj glazbi, druženju i palačinkama. 🙂
... Pročitaj višeManje...

Pogledaj na Facebook stranici

Raspored misa - 21. tjedan kroz godinu ... Pročitaj višeManje...

Pogledaj na Facebook stranici

Majko Božja Trsatska, moli za nas, naše obitelji i domovinu! ... Pročitaj višeManje...

Pogledaj na Facebook stranici

"VINAGORSKE LJETNE VEČERI" - Ansambl Kajtoneri & Dario, Danijela i Martina Bat

Manifestacija „Vinagorske ljetne večeri“ kroz protekle je dvije nedjelje svojim posjetiteljima pružila bogat zabavno – kulturni program na terasi samostana na Vinagori. U nedjelju, 13. kolovoza, radosne zvuke donijeli su članovi Ansambla Kajtoneri.

Ansambl Kajtoneri djeluje sedam godina. Njeguje tradicionalnu zagorsku glazbu kojoj daje čar oberkreiner zvuka s naglaskom na zvuk frajtonerice. Ansambl se već predstavio na raznim festivalima, a na ovogodišnjem Loborfestu osvojili su nagradu za najbolji tekst, za pjesmu „Mamica“, čija je autorica draga prijateljica naše župe, gospođa Gordana Krizmanić. U rujnu će Kajtoneri nastupiti i u emisiji „Pjesmom te zovem“, u kojoj će promovirati grad Pregradu i manifestaciju „Branje grojzdja“.

U nedjelju, 20. kolovoza, na terasi samostana nastupili su braća Bat – Dario, Martina i Danijela. Svi su oni polaznici glazbene škole, a svojim koncertom na harmonici, flauti i klarinetu osvojili su srca vinagorske publike.

Manifestacija „Vinagorske ljetne večeri“ nastavlja se i sljedeće nedjelje, 27. kolovoza, kada će na terasi samostana, s početkom u 20 sati, nastupiti Ženski vokalni ansambl „Sotelia“ iz Huma na Sutli. Kao i svake nedjelje, posjetitelji će moći uživati i u ugodnom druženju uz palačinke i piće.
... Pročitaj višeManje...

Pogledaj na Facebook stranici

Raspored misa - 20. tjedan kroz godinu ... Pročitaj višeManje...

Pogledaj na Facebook stranici

Raspored svetih misa ... Pročitaj višeManje...

Pogledaj na Facebook stranici

"VINAGORSKE LJETNE VEČERI" UZ Ansambl Kajtoneri
Nova glazbena poslastica u sklopu manifestacije "Vinagorske ljetne večeri" slijedi večeras, kada će vas, s početkom u 20 sati, na terasi samostana zabavljati Ansambl Kajtoneri.
Ansambl djeluje sedam godina, njeguje tradicionalnu zagorsku glazbu s oberkrein prizvukom, uz naglasak na zvuk frajtonerice. Članovi su se već predstavili na raznim festivalima, a na ovogodišnjem "Loborfestu" osvojili su nagradu za najbolji tekst.
Dođite na Vinagoru i provedite ugodnu ljetnu večer uz odličnu svirku naših Kajtonera. 🙂
... Pročitaj višeManje...

Pogledaj na Facebook stranici

Župa Pohoda BDM Vinagora uređuje svoju naslovnu sliku. ... Pročitaj višeManje...

Pogledaj na Facebook stranici

PROSLAVA DANA POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI UZ ŽVS "RATKAJKE"
Ove godine po prvi puta na Vinagori smo obilježili Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja. U nedjelju, 6. kolovoza, proslavljena je sveta misa za naše branitelje, a zatim je u crkvi Majke Božje Vinagorske održan i prigodni koncert ŽVS Ratkajke
ČITAJTE NA: http://www.zupa-vinagora.hr/proslava-dana-pobjede-i-domovinske-zahvalnosti-uz-zvs-ratkajke/
... Pročitaj višeManje...

Pogledaj na Facebook stranici

Raspored svetih misa ... Pročitaj višeManje...

Pogledaj na Facebook stranici

PROSLAVA DANA POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI NA VINAGORI
"Oluja". Najslavnija vojna operacija u povijesti Hrvatske. 84 sata za slobodu Hrvata.
Svake godine, u spomen na taj događaj, 5. kolovoza obilježava se kao Dan pobjede i Dan domovinske zahvalnosti, a od 2008. godine, u znak zahvale našim hrabrim vitezovima, i kao Dan hrvatskih branitelja.
Ove ćemo godine po prvi puta ovu važnu obljetnicu obilježiti i na našoj lijepoj Vinagori.
Večeras u 19 sati proslavit ćemo svetu misu za branitelje, a od 20 sati na terasi samostana slijedi kulturno - glazbeni program "Vinagorskih ljetnih večeri", u sklopu kojeg će vas prekrasnim izvedbama domoljubnih pjesama počastiti ŽVS "Ratkajke". Radi se ujedno i o njihovom prvom službenom predstavljanju, stoga vas sve pozivamo da se popnete na vinagorski breg i pružite podršku našim mladim izvođačicama, a ujedno i uživate u programu koji su za vas pripremile.
Pokažimo zajedno da smo ponosni Hrvati koji žive u najljepšoj i najslavnijoj zemlji Hrvatskoj! <3
... Pročitaj višeManje...

Pogledaj na Facebook stranici

Svečano misno slavlje u Kninu ... Pročitaj višeManje...

Pogledaj na Facebook stranici

Ove godine po prvi puta održava se manifestacija "Vinagorske ljetne večeri". Kroz četiri nedjelje, podno zidina barokne crkve, na terasi samostana, moći ćete uživati u glazbenim izvedbama naših pjevača i svirača. Pozivamo vas da nam se pridružite i pružite podršku našim gostima i izvođačima. 🙂 ... Pročitaj višeManje...

Pogledaj na Facebook stranici

Raspored svetih misa ... Pročitaj višeManje...

Pogledaj na Facebook stranici

NOVI BROJ "GLASNIKA MAJKE BOŽJE VINAGORSKE"

Dragi čitatelji!

Izašao je novi, ljetni broj “Glasnika Majke Božje Vinagorske“, koji vam, kao i uvijek, donosi pregršt zanimljivih članaka i vijesti iz našeg Svetišta. Govorimo o prekrasnim vinagorskim oltarima i kipu Majke Božje Vinagorske. U rubrici “Da se ne zaboravi”, sjećamo se vinagorskih tronarica, nezaobilaznih sudionica naših procesija. Nošenjem trona u procesijama, želimo doista istaknutu Blaženu Djevicu Mariju kao našu kraljicu.

Za ove ljetne dane pripremili smo i intervju s mons. Vladom Košićem, sisačkim biskupom koji je na Uskrsni ponedjeljak pohodio Vinagoru i predvodio misno slavlje na III. Zavjetnom hodočašću kuburaša.

Svakako najvažniji i najradosniji događaj bio je dolazak kardinala Josipa Bozanića u našu župu, prilikom kojeg je podijelio sakrament Svete Potvrde te učvrstio našu zajednicu u svakidašnjem življenju vjere.

Od ovog broja uveli smo novu rubriku “Povjesnica”, želeći posvijestiti kakvu bogatu povijest baštinimo, a koliko je malo poznajemo. Ona prati istaknute članove obitelj Rattkay koji su imali važnu povijesnu ulogu za Vinagoru i vinagorsku crkvu te na svjetskoj pozornici u širenju vjere. Ovaj broj posvećen je Nikoli Rattkayju, misionaru u zapadnoj Indiji.

Kratko se osvrćemo na naša sudjelovanja u životu crkve na nacionalnoj razini i prekrasno hodočašće u Svetište bl. Marije Propetog Isusa Petković, na njezin grob u rodno Blato na otoku Korčuli.

Kako se nalazimo u ljetu, godišnjem dobu koje je “rezervirano” za odmor, pokušajmo uz odmor tijela, odmoriti i našu dušu. Neka vam u tome pomogne “Glasnik”, koji vas svojim sadržajem i slikama želi povezati s našom Majkom Božjom Vinagorskom, ma gdje god se nalazili ovog ljeta!
... Pročitaj višeManje...

Pogledaj na Facebook stranici

LJETNO KINO POD ZVIJEZDAMA nastavlja se i ove subote. Nova filmska poslastica počinje u 21 sat. Vidimo se na terasi samostana - svi ste dobrodošli. 🙂 ... Pročitaj višeManje...

Pogledaj na Facebook stranici

Djevojke iz Župe Vinagora svojim su nastupom uveličale proslavu župne svetkovine BDM Kraljice Mira i blagdan bl. Marije Propetog Isusa Petković u Župa Kraljice mira Marinci.
Otpjevale su nekoliko pjesama posvećenih blaženici, između ostaloga, i pjesmu "Biseru iz malog Blata".
... Pročitaj višeManje...

Pogledaj na Facebook stranici

LJETNO KINO POD ZVIJEZDAMA
Pozivamo vas da nam se večeras u 21 sat pridružite na terasi samostana, gdje ćemo zajedno pogledati film i uživati u cjelovečernjem druženju.
Svi ste dobrodošli. Vidimo se! 🙂
... Pročitaj višeManje...

Pogledaj na Facebook stranici

Župa Pohoda BDM Vinagora uređuje svoju naslovnu sliku. ... Pročitaj višeManje...

Pogledaj na Facebook stranici

PROSLAVLJENO GODIŠNJE PROŠTENJE NA VINAGORI

Na Vinagori smo danas proslavili svoje godišnje proštenje, Pohod Blažene Djevice Marije Elizabeti. Svečano misno slavlje predvodio je mons. Dragutin Komorčec, koji je na samom početku istaknuo kako je tijekom života imao čast upoznati mnoge svećenike rodom iz vinagorskog kraja.
Mons. Komorčec rodom je iz Mihovljana, koje je također oduvijek obilovalo duhovnim zvanjima.
- Iz vlastitog života spominjem što se dogodilo 13. svibnja 1944. godine u mom rodnom Mihovljanu. Išao sam tada u drugi razred osnovne škole. Imao sam devet godina, bio sam i ministrant i prvopričesnik. Došla je partizanska vojska, razorila nam crkvu, i sve što je moglo gorjeti, izgorjelo je. Danima je trajalo raščišćavanje i na čudo sviju, drveni kip s oltara Majke Božje izvađen je iz ruševina neoštećen, sa svim zvjezdicama, njih 12, na njezinoj glavi. Sada je taj kip ukras naše novoizgrađene crkve u Mihovljanu. Za dvije godine, ja sam nastavio svoje školovanje u sjemeništu. Doma nismo još imali crkvu, ali ja sam krenuo u sjemenište, a za mnom, iz naše mihovljanske župe, krenula su sedamnaestorica koji su također pošli tim putem i postali svećenici. A iduće ćemo godine, ako Bog da, dočekati i osamnaestog svećenika. Zgrade su stradale i porušene su, ali nije stradala vjera – rekao je mons. Komorčec u svojoj propovijedi.
Po završetku svete mise, vjernici su tradicionalno obišli oko oltara Majke Božje Vinagorske, pjevajući marijanske pjesme, a potom su se uputili na terasu samostana, gdje je održano prigodno druženje.
... Pročitaj višeManje...

Pogledaj na Facebook stranici

Vidimo se! 🙂 ... Pročitaj višeManje...

Pogledaj na Facebook stranici

Župljani župa Marinci i Vinagora hodočastili su u Blato na otoku Korčuli, gdje se nalazi grob bl. Marije Propetog Isusa Petković, koja je preko svojih sestara ostavila neizbrisiv trag u našim župama.

Čitajte na: http\://www.zupa-vinagora.hr/hodocasce-u-svetiste-bl-marije-propetog-isusa-petkovic-2/
... Pročitaj višeManje...

Župljani župa Marinci i Vinagora hodočastili su u Blato na otoku Korčuli, gdje se nalazi grob bl. Marije Propetog Isusa Petković, koja je preko svojih sestara ostavila neizbrisiv trag u našim ž...

Pogledaj na Facebook stranici

MARIJA MAJKA CRKVE

Sutra, na Duhovski ponedjeljak, slavit ćemo svetu misu u crkvi Majke Božje Vinagorske u 11.30 sati.

Dan nakon blagdana Duhova, na Duhovski ponedjeljak, na početku Duhovske osmine, slavimo blagdan Marije – Majke Crkve.
Marija je Majka Crkve, ne kao neko daleko i nedostupno biće, već kao blaga i osjećajna majka, koja se brine za Crkvu Božju i za sve čovječanstvo koje je u hodu prema vječnoj domovini, u zagrljaj Trojedinog Boga.
Marija je prvi plod i najsavršenija slika Crkve. "Združena sa svim ljudima koji trebaju spasenja" – proglašava II. Vatikanski Sabor – Ona je bila "otkupljena na uzvišeniji način u vidu zasluga svoga Sina" (LG 53). Stoga Marija sjaji u očima vjernika kao posve čisti stvor, sva lijepa, sva sveta, kadra da bude Crkvom kako to neće biti ovdje na zemlji nijedan drugi stvor.
... Pročitaj višeManje...

Pogledaj na Facebook stranici

HODOČAŠĆE NA SVETE GORE
U subotu, 27. svibnja, hodočastit ćemo Majci Božjoj na Svete Gore u susjednu Sloveniju.
Polazak pješaka je u 8 sati iz Vinagore. Molimo vas da se prijavite župniku ukoliko ste zainteresirani za pješačenje.
Svi ostali mogu nam se pridružiti na poslijepodnevnom druženju i svetoj misi u 18 sati.
🙂
... Pročitaj višeManje...

Pogledaj na Facebook stranici