Za prvu adventsku nedjelju izašao je novi, drugi ovogodišnji broj, Glasnika Majke Božje Vinagorsglasnik slikake.

Dragi čitatelji!
Pred vama je novi, drugi broj “Glasnika Majke Božje Vinagorske”. Većina nas nije se ni rodila kada je izašao njegov prvi broj daleke 1932. godine, ali niti kada je otisnut zadnji broj 1945. godine, koji je uredio vlč. Ivan Vukina. Ove godine, točnije za Uskrs, “Glasnik” je ponovo počeo izlaziti, kao podsjetnik na 70 godina od prisilnog prekida izlaženja zbog svima poznatih povijesnih okolnosti.
Prvim brojem započeli smo novo vrijeme “Glasnika” s nadom i vjerom da nikada više neće biti prisilno prekinuto njegovo izlaženje. Kako je kroz to “vrijeme praznine” svijet napredovao u tehnici i razvio alternativne načine komunikacije, “Glasnik” više nije jedini izvor informacija i povezanosti s Vinagorom, što je bila njegova prvotna namjena. Naime, “Glasnik” je svoje čitatelje nalazio kako u domovini, tako i diljem svijeta, ponajviše u Kanadi i Americi. No bez obzira na novonastale okolnosti, on će i dalje u prvom redu donositi vijesti i događaje s Vinagore, ali će opširnije pisati i o drugim temama vezanima uz naš vjernički život. Ovaj drugi broj izlazi na početku nove liturgijske godine i obuhvaća Božićni ciklus, pa ćete tako moći pročitati nešto više o adventu i adventskim običajima, Božiću, i još nekim zanimljivim temama.
Novim, izmjenjenim dizajnom želimo osuvremeniti “Glasnik”, učiniti ga zanimljivim i privlačnim za čitatelje te se nadam da smo u tome uspjeli.

Glasnik možete nabaviti u crkvi na Vinagori, u Pregradi i Desiniću, župnom uredu ili primiti poštom na kućnu adresu.

Za naruđbu možete kontaktirati na: 049 343 012 ili e-mail glasnik.mbv@gmail.com.