glasnik-mbv-3-16Na ovogodišnju zahvalnicu izašao je novi broj Glasnika iz kojega izdvajamo riječ urednika.

Dragi čitatelji,
došla nam je jesen, vrijeme kada zahvaljujemo Bogu za rad svojih ruku i Njegovu dobrotu. Jesen koja se zaodjenula najljepšim bojama, okusima i mirisima, a sve je to Božji dar ljudima, koji su često puta nezahvalni. Zato je središnja tema našega Glasnika zahvalnost koju bismo trebali iskazivati na različite načine, najprije Bogu, a onda i ljudima.
Kao vjernici, svoju zahvalnost Bogu iskazujemo molitvama, pobožnošću, postovima, a najsavršenije u  euharistiji – svetoj misi, najljepšoj molitvi Crkve. Otuda proizlazi i hvalevrijedan običaj, koji se očuvao u našem Zagorju, slavljenje takozvanih “zafauljenki”- misa zahvalnica.
U ovom broju, stoga ćemo vas podsjetiti i s vama promišljati o značenju riječi zahvalnost u našem životu.
Blaženu Djevicu Mariju, na poseban način slavimo kroz mjesec listopad pobožnošću svete krunice, još jednim od načina iskazivanja zahvalnosti za njezinu majčinsku ljubav i zaštitu u svakidašnjem životu. Zato u rubrici “Marijanska pobožnost”, razmišljamo o Otajstvima svjetla.
Zahvalni za izvanredni jubilej “Godine milosrđa”, koji završava na svetkovinu Isusa Krista Kralja svega stvorenja, ulazimo u “Godinu sinode Zagrebačke nadbiskupije”, koja nam je veliki dar.
Sada vas prepuštam čitanju vašeg i našeg Glasnika, osobito one koji su daleko od rodnog kraja, te vas potičem da izmolite molitvu za Sinodu koja se nalazi na posljednjoj stranici, posebno kroz došašće koje je pred nama, kako bismo na kraju mogli istinski zahvalti Bogu i za taj dar našoj mjesnoj Crkvi.
Za vas i vaše obitelji molim i zazivam zagovor Majke Božje Vinagorske!

Svoj primjerak Glasnika možete nabaviti u crkvi na Vinagori, u Pregradi, Marincima, Taborskom i Prišlinu ili naručiti na tel.: 049 343 012; e-mailom glasnik.mbv@gmail.com.