Prošle su tri godine od izlaska prvog broja obnovljenog „Glasnika Majke Božje Vinagorske“. U prvom ovogodišnjem broju, u rubrici „liturgijsko vrijeme“, pišemo o vazmenom bdjenju i njegovim znakovima. Domaći sin, vlč. Drago Bosnar, prisjeća se običaja nošenja blagoslovljenog ognja kući na Veliku subotu, a donosimo i zanimljivu priču o najstarijoj hrvatskoj pisanici.
Spominjemo i uzora vjere, kardinala Franje Kuharića, kao i najsvjetlijeg lika Crkve u Hrvata, bl. Alojzija Stepinca. Na Stepinčevo smo hodočastili u Krašić i tim povodom razgovarali s upraviteljem župe, vlč. Ivanom Vučakom.
Osim u Krašić, 19. ožujka, hodočastili smo i u Nacionalno svetište sv. Josipa u Karlovac, čime smo na poseban način željeli završiti Godinu sv. Josipa, koja je za Zagrebačku nadbiskupiju trajala od 19. ožujka 2017.
Kao i uvijek, u rubrici „Život župe i svetišta“, pišemo o najvažnijim događajima koji su obilježili razdoblje od posljednjeg broja „Glasnika“. Bili su to završetak manifestacije „Advent na Vinagori“, Božićni koncert, te proslava Pavlova u Sopotu i Valentinova na Vinagori.
Našu susjednu Župu Marinci u proteklom su razdoblju pak obilježila dva radosna događaja, koja smo zabilježili na našim stranicama – 50. godišnjice braka proslavili su Dragica i Stjepan Čuk te Brankica i Vilim Martinko. Sve ovo i još mnogo drugih zanimljivih tema očekuje vas u ovom uskrsnom broju, a uredništvo “Glasnika MBV” svima vama, našim dragim čitateljima, i vašim obiteljima, želi sretan i blagoslovljen Uskrs.

Novi broj “Glasnika MBV” uzmite u župnim crkvama na Vinagori i u Marincima, te u kapeli u Sopotu.