Dragi čitatelji!
Kada smo početkom ožujka počeli pripremati prvi broj ovogodišnjeg „Glasnika Majke Božje Vinagorske“, nismo ni slutili kakvo će nam vrijeme doći. Unatoč našim najboljim namjerama i željama, izdati prvi broj našeg lista bilo je nemoguće, a ne bi imalo ni smisla, jer su naše crkve u uskrsno vrijeme, nažalost, bile prazne, a vjernici se okupljali oko monitora računala, mobilnih uređaja i televizijskih prijemnika. Neobično vrijeme, izazovno vrijeme, za neke i teško vrijeme, ali istovremeno i vrijeme koje nas je natjeralo na razmišljanje i možda nas barem malo potaknulo da počnemo cijeniti sve one blagoslove koji su krasili naš život prije izolacije.
I sami smo stoga s jednim novim poletom krenuli u izradu ovog broja „Glasnika“, a kojeg zapravo možemo nazvati „dvobrojem“, s obzirom na to da smo obuhvatili dio tema i događaja koje smo planirali za prvi broj.


Nismo mogli ne osvrnuti se na korona krizu, naravno, s jednog vjerskog stajališta, no, isto vam tako donosimo i pregršt mnogo vedrijih tema. Jedna od njih je i velika proslava stote obljetnice Družbe Kćeri Milosrđa u našim župama Vinagora i Marinci, pa tako možete pročitati nastavak našeg serijala o dolasku časnih sestara na Vinagoru.
Također nas je obradovala još jedna lijepa vijest, koja nam je stigla iz Zagreba, s tamošnje Akademije likovnih umjetnosti. Pri kraju je, naime, obnova kipa sv. Mihaela iz Sopota, vrijednog elementa sakralne baštine naše župe, koju provode studenti, a trebala bi završiti iduće godine.
Čitajte i o našim proštenjima, proslavama i lijepim obljetnicama, o radu naših društava i mnoštvu drugih, zanimljivih tema koje će vam, nadamo se, uljepšati tople ljetne dane koji su pred nama. Čuvajte svoje zdravlje i zdravlje svojih najmilijih, ali nemojte u ovo vrijeme odmora tijela, zanemariti svoj duhovni život. Neka vam pritom i ovaj naš Glasnik bude duhovna okrjepa, a Svetište Majke Božje Vinagorske duhovna oaza, u svim lijepim i izazovnim trenucima vašeg života.
NOVI BROJ “GLASNIKA” UZMITE U NAŠOJ ŽUPNOJ CRKVI ILI KAPELI U SOPOTU.