Gromoglasni pucnjevi članova Kuburaškog društva „Vinagorska kubura“ označili su početak šeste po redu duhovno – kulturne manifestacije „Advent na Vinagori“, koja je u subotnje predvečerje otvorena u Svetištu Majke Božje Vinagorske. Nakon euharistijskog klanjanja, proslavljena je sveta misa, na kojoj je upaljena i prva adventska svijeća, svijeća nade. Na misi su pjevali članovi Kulturno – umjetničkog društva Horvatska iz Velike Horvatske, koji su pripremili i prigodni kulturno – glazbeni program. Uz izvedbe pučkih marijanskih i adventskih pjesama, na najljepši su način u srca vjernika unijeli istinski duh došašća, bez kojeg nema ni Božića, ma koliko nas ovaj suvremeni svijet pokušao uvjeriti u suprotno.

U cinktoru crkve otvoren je Adventski sajam, a osim vjenčića, posjetitelji su mogli nabaviti i domaće proizvode, koji su dio humanitarne akcije Društva sv. Elizabete. Naime, kupnjom zimnice ili nekog drugog domaćeg proizvoda, dajete svoj prilog za potrebite župljane župa Vinagora i Marinci. Također, svakodnevno u župni ured na Vinagori ili kod časnih sestara u Marince možete donijeti domaće proizvode (pekmez, med, zimnica, sir, jaja, slatke stvari…) za prodaju na sajmu.

Na terasi samostana održano je ugodno druženje domaćih župljana i gostiju, uz kuhano vino, čaj i lepinje, a zasvirali su i tamburaši KUD-a Horvatska.

Iduće subote, 7. prosinca, program će biti posvećen onim najmlađima. Nakon euharistijskog klanjanja i svete mise u 18 sati, započinje jubilarni peti Dječji recital „Nikoli na dar“, uz prigodni program koji pripremaju naši krizmanici. Bit će tu i Adventski sajam, kao i druženje na terasi.