U subotu, 26. studenoga, započinje tradicionalna, treća po redu manifestacija “Advent na Vinagori”. Kroz četiri subote, posjetitelji će moći uživati u bogatom duhovno – kulturnom programu i pripremiti se za najradosniji kršćanski blagdan – Božić.

Očekuje nas nekoliko adventskih koncerata te Adventski i Božićni sajam, na kojem će svoje proizvode predstavljati mladi župe Vinagora, Caritas župa Marinci i Vinagora, Kostelske žene i udruga “Medeni” iz Pregrade.

U sklopu manifestacije, kuburaši će proslaviti blagdan svoje zaštitnice, svete Barbare. Treće adventske subote održat će se tradicionalni dječji recital “Nikoli na dar”, a posljednje subote, u crkvu Majke Božje Vinagorske unijet ćemo Betlehemsko svjetlo mira.

Svake subote od 16:30 sati bit će prilika za svetu ispovijed, a nakon duhovno – kulturnog programa, vjernici će se moći klanjati pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

Na terasi samostana dijelit će se kuhano vino i čaj.

Prve subote, 26. studenoga, program počinje Adventskim sajmom u 16 sati. U 17 sati, na rasporedu je blagoslov vjenčića i sveta misa, koju će predvoditi vlč. Josip Čulig te svojom pjesmom uveličati zbor mladih “Ignis” iz Župe sv. Anastazije iz Samobora. U kulturnom dijelu programa, u 18 sati, održat će se adventski koncert KUD-a Paurija iz Dubravca.

SUDJELUJTE U OVOJ JEDINSTVENOJ PRIPREMI ZA NADOLAZEĆI BLAGDAN PROSLAVE ISUSOVA ROĐENJA, SVAKE ADVENTSKE SUBOTE NA VINAGORI! VIDIMO SE!