Naša župljanka Magda Karažija iz Sopota, u ponedjeljak, 16. siječnja, proslavila je svoj stoti rođendan, a tim povodom dan prije u Područnoj školi Sopot organizirano je prigodno slavlje za obitelj i prijatelje bake Magde, koja ima šestero djece, 11-ero unučadi i 12-ero praunučadi.

Baka Magda na poklon je dobila nekoliko torti, buketa cvijeća, i puno, puno dobrih želja. Sa svojom obitelji, prijateljima i uzvanicima, zapjevala je i nazdravila.

U ime obitelji, prisutnima se obratio najstariji sin, 76-godišnji Vjekoslav Karažija, koji je zahvalio na organizaciji slavlja te poželio da se obitelj ponovno okupi i za 101. rođendan.

Baka Magda rođena je 16. siječnja 1917. godine u Mihovljanu. U Sopot se doselila 40-ih godina, nakon udaje za Sopotljanca Josipa Karažiju. Iako je njezin život obilježio mukotrpni rad na selu i briga za mnogobrojnu obitelj, ova simpatična starica nikad nije klonula duhom. Danas, u svojoj dubokoj starosti, kaže kako je pronašla svoj mir, a zadržala je optimizam, vitalnost i životnu radost. Svake se večeri obavezno pomoli Bogu, ne zamara se crnim mislima i kaže: “Neka bude volja Božja… “