Da je novu godinu najljepše započeti slaveći pjesmom Gospodina, najbolje znaju Vinagorčani, koji su već šestu godinu zaredom na blagdan Marije Bogorodice, ujedno i prvi dan nove godine, u Svetištu Majke Božje Vinagorske organizirali Božićni koncert.

Svojom ga je izvedbom tradicionalne božićne popevke „Stani, sused“ otvorio župni zbor, a zatim su se redom izmjenjivale mlade pjevačke nade Karla Lojen i Melanija Šlogar, gošće iz Miljane koje su na vinagorskom božićnom koncertu nastupile po drugi puta, Petra Lončar iz Župe Marinci i Lorena Cvilinder iz Župe Desinić, koje su otpjevale svaka po jednu pjesmu u duetu s našom župljankom Lanom Hlupić, a predstavile su se i mlade tamburašice Nikolina i Dora Topolovec iz Laza, koje na vinagorskom Božićnom koncertu nastupaju od njegovog prvog izdanja. Lorena i Lana Hlupić su u pratnji svoga oca Ivice izvele njegovu autorsku pjesmu „Zagorke“, s kojom su prošle godine pobijedile na festivalu „Igrajte nam, muzikaši“ u Bedekovčini, a kasnije dobile i poziv za nastup na koncertu „Zagorci Zagrebu“ u Koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“. Naša župljanka Milena Kostanjšek iz godine u godinu nas  uveseljava svojim izvedbama božićnih pjesama, a iza nje je također vrlo uspješna godina – u rujnu je na Festivalu vinskih popevki i napitnica u Pregradi osvojila treću uzastopnu nagradu.

I ove godine pridružili su nam se Trikraljski zvezdari, koji su u crkvu Majke Božje Vinagorske donijeli svoju zvijezdu i zapjevali tradicionalnu trikraljsku popevku, koju će noć uoči svetkovine Sveta Tri Kralja, tijekom svoga pohoda, prema običaju, pjevati ispred prozora obiteljskih kuća. Trikraljski zvezdari su ujedno zaključili program koncerta, a izvođači i brojni posjetitelji potom su se spustili na terasu samostana, kako bi mogli uživati u vatrometu koji je ukrasio nebo ponad crkve. Bilo je tu, po običaju, i kuhanog vina, čaja te lepinji, pa je druženje potrajalo do kasnih večernjih sati.

Ovim smo koncertom zaključili još jednu plodonosnu godinu za našu župu. Zahvalni Bogu, veselimo se svemu onome što nas očekuje u narednim danima, a svima vama želimo obilje sreće, zdravlja, uspjeha, radosti i Božjeg blagoslova u 2020. godini!