Darivanje, dječja radost, pjesma i veselje obilježili su drugu subotu manifestacije “Advent na Vinagori”, koja je bila posvećena omiljenom dječjem svecu, svetom Nikoli. Kao i svake subote, već od 15 sati posjetitelji su u cinktoru crkve mogli razgledati bogatu ponudu na Adventskom sajmu i nabaviti prigodne adventske ukrase i poklone, kalendare, ali i domaće proizvode – med i zimnicu.

Dječji recital

Na svetoj misi pjevao je “Bogoslovski Ben(d) Sirah”. Petorica članova bogoslovi su iz Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu, a jedan od njih, Tomislav Varela, s vjernicima je podijelio i svoje svjedočanstvo duhovnog poziva. U nastavku programa održan je tradicionalni, treći po redu Dječji recital “Nikoli na dar”, u sklopu kojeg je pročitano 15-ak najboljih pjesama posvećenih omiljenom dječjem svecu, pristiglih na ovogodišnji natječaj. Po prvi puta, u konkurenciji su se našle i dvije pjesme iz susjedne Bosne i Hercegovine. Radi se o pjesmama učenika iz hrvatske Osnovne škole Franice Dall’era iz općine Vir. Prigodni igrokaz pripremili su ovogodišnji vinagorski prvopričesnici, a na samom kraju djecu je svojim dolaskom obradovao sveti Nikola, koji im je podijelio poklone. Poklone je kao i svake godine osigurao Grad Pregrada, a prisutne je pozdravio i gradonačelnik Marko Vešligaj. Druženje se potom nastavilo u cinktoru crkve, uz kuhano vino i čaj.

Božićna ispovijed

Sljedeće subote u 16 sati će biti božićna ispovijed, nakon koje u 17 sati slijedi sveta misa. Prigodni koncert u 18 sati održat će KUD “Zlatko Baloković” iz Krapinskih Toplica, a posjetitelji će ponovno moći uživati u Božićnom sajmu, kuhanom vinu i čaju.