Krizmanici Župe Pohoda Blažene Djevice Marije iz Vinagore, njih 19, imali su posebnu čast i privilegiju da im sakrament svete potvrde podijeli zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić.
U crkvi Majke Božje Vinagorske, pozdravili su ga krizmanici i predstavnici roditelja krizmanika, a on se u svojoj propovijedi na poseban način obratio upravo mladima koji pristupanjem ovom sakramentu postaju punoljetni članovi Crkve.

Važnost molitve

– Vi ste danas ovdje da biste primili dar Duha Svetoga. Kada bih vas pitao tko je Duh Sveti, vi biste sigurno rekli da je On treća božanska osoba. Duh Sveti je Bog među nama. Danas, na dan krizme, vi ćete primiti garanciju da će Bog po Duhu Svetome biti uvijek nazočan u vašem životu, i onda kada ste toga svjesni, i onda kada na to zaboravite, i onda kada bježite od Boga jer mislite da vam Božji zakoni smetaju. Biti u zajedništvu s Bogom i živjeti tako svaki dan, to je cilj i svrha života. A kako živjeti u zajedništvu s Bogom? Jedno od najučinkovitijih sredstava svakako je molitva. Molitva nas otvara Bogu koji je prisutan u našem životu, zato obećajte da ćete se svakog dana otvarati Bogu molitvom. Vidjet ćete i osjetiti da će vam taj dan biti blagoslovljen i da ćete, unatoč svim pritiscima koje život nosi, biti duboko u duši mirni – poručio je kardinal Bozanić vinagorskim krizmanicima.

Ponosni na župu i crkvu

Kardinalu su u ime krizmanika i župljana uručeni prigodni pokloni, a on je vjernicima poručio da budu ponosni na svoju župu, svoju crkvu i svoju Majku Božju Vinagorsku.

Ovogodišnji krizmanici: Nika Antolić, Denis Filipčić, Magdalena Ivanjko, Nikolina Kamenski, Renato Kores, Helena Kostanjšek, David Krivec, Antonija Mesiček, Lucija Osrečki, Mario Petecin, Lorena Bosnar, Mateja Dravinec, Lucija Kramar, Ivana Kramar, Valentina Ljubić, David Pavlinec, Kristijan Premužak, Lucija Špiljak, Valentina Vnučec.