Treću subotu manifestacije „Advent na Vinagori“ započeli smo božićnom ispovijedi, nakon koje je uslijedila sveta misa, koju je predvodio vlč. Josip Čulig, župnik iz Velikog Trgovišća, a pjevao je zbor mladih Veliko Trgovišće. Zbor postoji već nekoliko godina, a svake nedjelje pjeva na središnjem misnom slavlju u crkvi BDM od Sedam Žalosti.

Nakon svete mise, koncert su održali mješoviti zbor i tamburaška sekcija KUD-a „Zlatko Baloković“ iz Krapinskih Toplica. Svojim izvedbama prigodnih pjesama oduševili su Vinagorčane, a u sklopu koncerta pročitana je i božićna priča Snježane Šoštarko, pjesnikinje i predsjednice KUD-a „Zlatko Baloković“. Nakon uživanja u glazbi, u cinktoru crkve, posjetitelji i gosti su se zadržali na druženju uz kuhano vino i čaj, a na Božićnom sajmu i ove su se subote mogli nabaviti suveniri, ukrasi i domaći proizvodi.

Manifestacija „Advent na Vinagori“ završava u subotu, 23. prosinca. U crkvu ćemo unijeti Betlehemsko svjetlo mira, koje će vjernici moći ponijeti kućama, a nakon svete mise božićni koncert će održati limena glazba iz Desinića. U cinktoru crkve bit će Božićni sajam, uz kuhano vino i čaj.