Kazaljke na satu nezaustavljivo vrte svoj krug, i vrijeme, kako bi rekao narod, “samo leti“. Proletjela nam je tako i prva polovica 2019., a pred vama je drugi, ljetni broj “Glasnika Majke Božje Vinagorske“.
S nadom da ćete naš list uzeti u ruke u ovo vrijeme godišnjih odmora, kada pronalazimo više vremena da se posvetimo sebi, svojoj obitelji, te nadasve, ako smo vjernici, Bogu i duhovnom životu, nastojali smo i naš sadržaj osmisliti tako da vas ne opterećuje, već opušta, ali istovremeno prenosi važne poruke, koje će vam pomoći da još snažnije svjedočite svoju vjeru u svakodnevnom životu.
Nedavno smo i na području naše župe bili svjedoci strašnog olujnog nevremena kakvo ne pamte ni oni najstariji. Gotovo da i nije bilo obitelji koja nije pretrpjela određenu štetu na kući, dvorištu i drugim objektima, a o poljoprivrednim usjevima da i ne govorimo. Upravo o toj temi progovaramo u našoj ljetnoj rubrici, koja donosi i kritičku analizu jednog popularnog časopisa za mlade.
U proteklom nas je razdoblju obradovao i veliki uspjeh obitelji Hlupić na festivalu “Igrajte nam, muzikaši“ u Bedekovčini. Hlupići su nas s veseljem ugostili u svome domu i za naš “Glasnik“ rado progovorili o glazbi, odgoju, planovima za budućnost i duhovnom životu, a tu je još mnogo drugih zanimljivosti iz naše župe i grada, koje ćete moći pročitati na idućim stranicama.
Želimo vam da vrijeme godišnjih odmora iskoristite za tjelesnu i duhovnu okrjepu, te se skreno nadamo da ćete i na stranicama našeg “Glasnika“ naći dio duhovnih dobara za kojima težite, a u svemu što činite neka vas prati zagovor naše Majke Božje Vinagorske.
Svoj primjerak uzmite u našim crkvama i u kapeli u Sopotu, uz posebnu preporuku da ga odnesete starima i nemoćnima, kako bi i na taj način ostali povezani sa župnom zajednicom.