Zagrebačka nadbiskupija domaćin je jedanaestog Susreta hrvatske katoličke mladosti, koji će se održati 9. i 10. svibnja 2020. godine. Susret će se održati pod geslom “Što god vam rekne, učinite!” (Iv 2, 5). Više od 30 tisuća mladih katolika iz Hrvatske i inozemstva boravit će u našoj nadbiskupiji.

Mladima je pružena mogućnost dolaska već u petak, 8. svibnja, kada bi došli u župe naše nadbiskupije, smjestili se i upoznali s domaćinima.

U subotu, 9. svibnja, mladi će sudjelovati na katehezama u petnaestak župa grada Zagreba i boraviti u gradu, a u župu smještaja doći će ili vratiti se predvečer.

U nedjelju, 10. svibnja, u jutarnjim satima odlaze na euharistijsko slavlje koje će se održati na Trgu bana Josipa Jelačića, nakon čega kreću svojim kućama.

Pozivamo vas da u svoj dom primite mlade koji će doći na Susret. Otvorite im vrata svoga doma i svojega srca!

Prilikom blagoslova obitelji dobili ste prijavnicu , a možete je uzeti našoj župnoj crkvi. Ispunite je i primite mlade na noćenje već u petak, 8. svibnja, ukoliko tada stignu u župu, i u subotu, 9. svibnja. Prijavnicu predajte do 31. siječnja u župni ured.

Mlade između 18 i 30 godina pozivamo da se prijave za volontere i u našoj župi i u Zagrebu za vrijeme trajanja Susreta, a mladi od 16 do 18 godina mogu se prijaviti za volontere u našoj župi. Prijavite se župniku do 31. siječnja.

Svi koji bi željeli ići na Susret mladih u Zagreb, mogu se prijaviti do 15. ožujka. Prijaviti se mogu mladi od krizmaničke dobi (8. razred) do 30 godina.