Nužno je neprestano obraćati se, da bismo napredovali na putu istinskog pomirenja s Bogom i jedni s drugima. Korizma je vrijeme koje nas na poseban način, uz pokoru, molitvu i post, poziva na obraćenje i pomirenje s Bogom.
Korizma bez odricanja od grijeha, pravovaljane ispovijedi i svete pričesti, ne može biti istinska priprava za proslavu Kristova uskrsnuća.
Da biste imali dobru ispovijed, potrebno je najprije dostojanstveno joj pristupiti. Trebali biste prepoznati milost koja vam je dana i sakramente ne uzimati zdravo za gotovo. Obilje milosti u izravnoj je vezi s raspoloživošću onoga koji ih prima. Na zidovima sakristija Misionara milosrđa piše: “Služi ovu misu kao da ti je prva, zadnja i jedina misa.” Možemo primijeniti isti princip: “Ispovjedi se kao da ti je prvi, zadnji i jedini put.”
Nabavite dobru brošuru s ispitom savjesti. Nađite tiho mjesto kako biste ispitali svoju savjest. Koristite raspelo i sliku Milosrdnog Isusa kako biste potaknuli kajanje i pouzdanje. Pišite! Napišite grijehe tako da ih ne zaboravite u ispovjedaonici! Također, prije nego što uđete u ispovjedaonicu, molite se za svog ispovjednika — njegovu anđelu čuvaru!
Jedan od uobičajenih koraka za dobru ispovijed je kajanje, ali i čvrsta odluka više ne činiti zlo. To znači premotati film vašeg života i sagledati razne padove u grijeh, ali i otkriti prethodne uzroke koji su doveli do grijeha. Možda je uzrok osoba koja ugrožava vaš duhovni život? Možda situacija na poslu ili u obitelji koja se ponavlja? Možda vaše psihičko stanje ili umor? Možda pak neprikladno korištenje elektroničkih medija i nedostatak razboritosti? Primijetit ćete da uzrok često vodi do skliska puta i pada. Zbog toga pomno promatranje svakodnevnih stvari može koristiti za upoznavanje samoga sebe i zaštitu od bliže grešne prigode.
U Dnevniku svete Faustine Kowalske najvažnije odlike dobre ispovijedi su potpuna iskrenost i otvorenost, poniznost i poslušnost, a ključna poruka jest ta da je najgora stvar ne vjerovati u Božje beskonačno milosrđe. Naposlijetku, nikada ne zaboravite pozvati Mariju da bude prisutna u vašoj pripremi za ispovijed. Pozovite je čak da uđe s vama u ispovjedaonicu kako biste imali najbolju ispovijed u svom životu. U pozadini mnogih moćnih ispovijedi nalazi se, naravno, milost Božja, ali i Marijin majčinski zagovor!

(Izvor: Bitno.net)

KORIZMENA ISPOVIJED U NAŠOJ ŽUPI BIT ĆE U NEDJELJU, 4. OŽUJKA:
VINAGORA – 15 SATI
SOPOT – 15 SATI