U sopotskoj kapeli proslavili smo u petak, 29. rujna, svetkovinu sv. Mihaela, Gabrijela i Rafaela. Misno slavlje uveličao je pregradski župnik, vlč. Ivan Mikec, a predvodio ga je župnik Župe sv. Petra iz Prišlina, vlč. Damir Ivanek.

– Ime Mihael znači „Tko je kao Bog“. Nitko. Makar ljudi u današnjem suvremenom svijetu misle, pogotovo svjetski moćnici. Zadnjih tjedana slušamo kako se spremaju velike borbe – Amerika protiv Koreje, možda se umiješa i Rusija, možda se umiješa cijeli svijet. Svi moćnici misle da u rukama imaju sve, da su kao bogovi. Ali tu stoji arkanđeo Mihael, koji im želi reći: „Nitko nije kao Bog. I vama će netko presuditi, nagradit će vas Bog po djelima vašim“. On nas poziva na svoju stranu, na stranu dobra, u borbi protiv svakoga zla u svijetu, ali i borbu protiv zla u našem srcu i protiv zla oko nas. Stoga, braćo i sestre, Bog s nama i mi s njime, slavit ćemo veliku pobjedu, ako ustrajemo na njegovoj strani. Budimo sigurni, s njime ćemo i pobijediti – rekao je vlč. Ivanek.

Po završetku svete mise, vjernici su obišli oko oltara, a zatim je održano prigodno druženje ispred crkve, uz jelo i piće koje su pripremili stanovnici Sopota, Višnjevca i Pavlovca.