Zahvalnu nedjelju na Vinagori, koju smo proslavili 25. listopada, ukrasilo je sunčano vrijeme, pa je svečano misno slavlje održano na otvorenom, u cinktoru crkve. Svetu je misu predvodio vlč. Franjo Mezak, župnik iz Desinića, koji je u svojoj propovijedi s vjernicima podijelio zanimljivu anegdotu iz vremena kada je predavao vjeronauk u osnovnoj školi. Tada je još obrađivao župni vinograd, pa mu je jedan učenik, upitavši ga kada će imati berbu, s obzirom na to da je bila sredina rujna, rekao i da je uočio kako mu je vinograd rodan “ko da si ga s lopatom nametal“. Velečasni nije propustio priliku da spomenutom učeniku, ali i ostalim njegovim kolegama iz razreda, uputi važnu pouku, pa mu je odgovorio pitanjem – Znaš li zašto je župni vinograd tako rodan?

Kad je mališan kazao da ne zna, velečasni mu je odgovorio – Zato što župnik nikada u vinogradu ne radi nedjeljom, a dok obrađuje vinograd, niti psuje, niti prostači.

Još je mnogo važnih poruka vjernicima uputio vlč. Franjo, govoreći napose o ljubavi prema Bogu i ljudima te ističući kako ljubavi nema bez zahvalnosti.

Na svetoj je misi pjevao Zbor Društva sv. Elizabete, a po završetku vjernici su, po običaju, obišli oltar Majke Božje Vinagorske, upućujući joj svoje molitve, prošnje i zahvale.