Započela je treća po redu manifestacija “Advent na Vinagori”, koja će kroz četiri subote, bogatim duhovnim i kulturnim programom, pružiti vjernicima najljepšu pripremu za nadolazeći Božić.

Otvoren je Adventski sajam, na kojem su svoje proizvode predstavljali mladi župe Vinagora, Kostelske žene, Udruga “Medeni” iz Pregrade te Caritas župa Marinci i Vinagora. Na početku svečanog misnog slavlja, upaljena je prva svijeća na adventskom vijencu, a zatim je uslijedio i blagoslov vjenčića. Svetu misu predvodio je vlč. Marko Torbar, kapelan u Kustošiji, a svojim ga je pjevanjem uveličao zbor mladih “Ignis” iz samoborske župe sv. Anastazije.

– Kroz ovo vrijeme, pripremamo se u zajedništvu. Advent nas želi povezati i okupiti kao obitelj, da zaista možemo reći: “Evo, Božić je vrijeme kada nas je mali Isus okupio i još nas više zbližava” – rekao je u svojoj propovijedi vlč. Marko.

Po završetku svete mise, koncert je održao KUD Paurija iz Dubravca, mjesta koje se nalazi između dviju rijeka – Dobre i Mrežnice. U svojem programu, članovi su pripremili nekoliko marijanskih i nekoliko adventskih pjesama, a njihov nastup oduševio je vinagorsku publiku. Nakon kulturnog dijela programa, vjernici su imali priliku za klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, a na terasi samostana okrijepili su se uz kuhano vino i čaj.